Buurt Holst

Holst is een buurt in de wijk Posterholt. De buurt Holst heeft 55 inwoners waarvan 30 mannen en 25 vrouwen. Er wonen in Holst 5 kinderen onder de zestien jaar en 10 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 5 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 12 km² waarvan 12 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze buurt betiteld worden als niet stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze buurt wonen 20 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 25 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 0 welke zijn gescheiden waarvan er 0 zijn gescheiden door overlijden van de partner.

Woningen

De buurt Holst heeft een totale woningvoorraad van 20 waarvan 95 procent is bewoond. Van de totale wonningvoorraad zijn 95 procent koopwoningen de overige 5 procent huurwoningen. Tot slot heeft 100 procent een bouwjaar van voor 2000 en de overige 0 procent van de woningen zijn in 2000 of later gebouwd.

Voorzieningen

In de buurt is de gemiddelde afstand naar een huisartsenpraktijk 1,80 km, grote supermarkt 1,90 km, kinderdagverblijf 1,90 km en tot slot de afstand tot school 2,00 km.


Naam
Holst
Wijk
Posterholt
Gemeente
Roerdalen