Wijk De Zwette

De Zwette is een wijk in de gemeente Leeuwarden. De wijk De Zwette heeft 80 inwoners waarvan 40 mannen en 40 vrouwen. Van deze inwoners zijn in totaal 15 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 640 km² waarvan 609 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als weinig stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 55 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 15 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 5 welke zijn gescheiden waarvan er 0 zijn gescheiden door overlijden van de partner.

Woningen

De wijk De Zwette heeft een totale woningvoorraad van 21 waarvan 90 procent is bewoond. Van de totale wonningvoorraad zijn 50 procent koopwoningen de overige 50 procent huurwoningen. Tot slot heeft 95 procent een bouwjaar van voor 2000 en de overige 5 procent van de woningen zijn in 2000 of later gebouwd.

Inkomen

Van alle inwoners in de wijk hebben 100 een inkomen.

Voorzieningen

In de wijk is de gemiddelde afstand naar een huisartsenpraktijk 1,40 km, grote supermarkt 0,90 km, kinderdagverblijf 1,10 km en tot slot de afstand tot school 1,20 km.


Naam
De Zwette
Gemeente
Leeuwarden

Buurten in De Zwette


Businesspark LeeuwardenHarlingervaartNewtonZwette-Schenkenschans