Wijk Waardenburg en Opijnen

Waardenburg en Opijnen is een wijk in de gemeente West Betuwe. De wijk Waardenburg en Opijnen heeft 4570 inwoners waarvan 2350 mannen en 2220 vrouwen. Er wonen in Waardenburg en Opijnen 950 kinderen onder de zestien jaar en 715 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 340 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 2585 km² waarvan 2447 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als niet stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 2100 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 2030 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 435 welke zijn gescheiden waarvan er 165 zijn gescheiden door overlijden van de partner.


Naam
Waardenburg en Opijnen
Gemeente
West Betuwe

Buurten in Waardenburg en Opijnen


EstNeerijnenOpijnenVerspreide huizen EstVerspreide huizen NeerijnenVerspreide huizen OpijnenVerspreide huizen WaardenburgWaardenburgWaardenburg-West