Wijk Noordwolde

Noordwolde is een wijk in de gemeente Weststellingwerf. De wijk Noordwolde heeft 3565 inwoners waarvan 1745 mannen en 1820 vrouwen. Er wonen in Noordwolde 495 kinderen onder de zestien jaar en 910 ouderen van 65 jaar of ouder. Van deze inwoners zijn in totaal 250 inwoners met tenminste één ouder welke in het buitenland is geboren. Ze heeft een totale opvervlakte van 1242 km² waarvan 1234 km² land is en de rest bestaat uit water. Op grond van de omgevingsadressendichtheid mag deze wijk betiteld worden als niet stedelijk.

Burgelijkestaat

In deze wijk wonen 1450 personen welke nog nooit een huwelijk hebben gesloten of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan. Daarnaast zijn er 1500 personen welke dit wel zijn aangegaan en dit nog steeds zijn. In totaal zijn er 610 welke zijn gescheiden waarvan er 280 zijn gescheiden door overlijden van de partner.


Naam
Noordwolde
Gemeente
Weststellingwerf

Buurten in Noordwolde


Noordwolde-BuitengebiedNoordwolde-De StellingNoordwolde-GelderingNoordwolde-HaenepolleNoordwolde-HoofdstraatNoordwolde-IndustrieNoordwolde-RecreatieNoordwolde-RotanwijkNoordwolde-Zuid